dimecres, 25 de novembre de 2009

Música 5è(compositors)

COMPOSITORS 5è

JOC: QUI ÉS QUI?

Durant les classes de música, aquest trimestre hem escoltat audicions dels següents compositors:Andrew Lloyd Webber

Georges Bizet

John Williams
Ara ja podeu començar a investigar! A qui corresponen cadascuna de les següents dades biogràfiques?
Podeu buscar informació al vostre llibre de text, buscar a Wikipedia, etc. Quan tingueu les solucions envieu-me les respostes al meu correu, ànims!: cristina.banus@gmail.comDades biogràfiques:

1.És un compositor i director d’orquestra nascut a New York l’any 1932. Durant cinc dècades, ha composat varies de les més famoses bandes sonores de l’història del cine com: Tiburón, La Guerra de las Galaxias, E. T.: El extraterrestre, Superman, la saga de pel•lícules d’Indiana Jones, Parque Jurásico, La lista de Schindler, Memorias de una geisha, Harry Potter, entre moltes altres. També ha realitzat composicions musicals per diversos Jocs Olímpics, nombroses sèries de televisió i varies peces de concert. Ha rebut l’Óscar de l’Acadèmia de les Arts i les Ciències Cinematogràfiques de Hollywood en cinc ocasions i té en el seu poder 45 nominacions. És un dels compositors més reconeguts de música de cine; ha realitzat la banda sonora de més de cent pel•lícules, sense comptar la música per sèries de televisió.2. Compositor britànic (South Kensington, Londres, 22 de març de 1948). És un dels compositors teatrals més anomenats de finals del segle XX amb obres que s’han mantingut amb gran èxit tant a Broadway com al West End londinense.
Ha produït 16 musicals, dues bandes sonores i una misa de Rèquiem en llatí. Ha acumulat gran quantitat de premis, entre els que destaquen tres Premis Tony, tres Premis Grammy, un Óscar, un Emmy Internacional, sis Premis Olivier i un Globus d’Or. La seva companyia, Really Useful Group, és una de les més importants de Londres. Algunes de les cançons de les seves obres de teatre, com Don't Cry For Me, Argentina (d’ Evita) i Pie Jesu (del seu Requiem Mass) han tingut èxit a Europa i Amèrica fora de les representacions teatrals i han sigut cantades per molts artistes.

3. (París, 25 d'octubre de 1838 - Bougival, 3 de juny de 1875) fou un compositor francès d'òperes.
Molt exigent amb si mateix, la seva producció és relativament escassa i compta amb moltes obres inacabades i retirades pel mateix compositor i només recuperades pòstumament, com és el cas de la Simfonia en do major (1855).
Nasqué dins una família de músics a París. Amb tan sols nou anys entrà al Conservatori de París . Als 18 anys compongué el seu primer èxit, la Simfonia en Do Major.
La consecució el 1857 del prestigiós Gran Prix de Rome de composició li va permetre prosseguir la seva formació a Itàlia durant dos anys. La seva òpera Don Procopio data d'aquella època.
Al seu retorn a França, va compondre les òperes Les pêcheurs de perles (1863) i La bella noia de Perth (1867), ambdues acollides amb fredor pel públic. No van córrer millor sort les dues obres que més han contribuït a la fama del compositor: la música d'escena per al drama L'Arlésienne (1872), d'Alphonse Daudet, i sobretot la considerada obra mestra del teatre líric, Carmen (1875), la controvertida estrena de la qual es diu que va precipitar la mort del compositor que morí a Bougival el 3 de juny de 1875 , d'un càncer de gola.

5 comentaris:

Rafa ha dit...

Cristina es molt facil a que si.
Yo o baix fer en 2 minuts!!!!!!!

Nerea ha dit...

cristina es facilisim yo e trigat 10 segons a sigut perfecte
!!!!!

yaiza gamero santisteban ha dit...

Cristina a estat facilisim jo e trigat res 9 segons.

Carlos ha dit...

cristina era facilicim jo e trigat 1 segon!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Rocio ha dit...

es veritat es molt facil he trigat 2 minuts en ferlo.